Пл. Стоилов: Общината прави всичко възможно „Дунав“ да играе на Градския стадион в Русе в „А“ група

16:05, 30 май 16 / Спорт 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Изцяло ремонтните дейности ще приключат до началото на новия шампионат, с което ще изпълним ангажимента си за ремонт на базата. В същото време, сме депозирали в Министерството на спорта проектно предложение за ремонт на стадиона. Според това кога ще получим от Министерството на спорта средства за терена и осветлението, зависи кога ще финализираме ремонта. За рехабилитацията на терена ще ни трябват минимум два месеца. Ако успеем да получим компромис от БФС за терена, мисля, че русенци заслужават да гледат първите мачове на "Дунав" в „А“ група на Градския стадион“.

Това е заявил кметът Пламен Стоилов на днешната си среща с президента на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов и новия изпълнителен директор на клуба Ивайло Петков. На срещата е присъствал и зам.-кметът Иван Григоров, съобщиха от местната администрация.

Припомняме, че единствено компромисни варианти от страна на БФС могат да позволят на "Дунав" да играе в Русе през следващия сезон. На практика вероятността "Европейският град на спорта" за 2016 г. да не приеме мачовете си от очакваното от 25 години завръщане в "А" група на отбора, носещ името на голямата европейска река, не е никак малка.

"В основата на планираните промени на формата на родното футболно първенство и изискванията за подобрения в инфраструктурата, стои привличането на повече фенове на стадионите чрез повече интересни мачове и интрига до последния момент", заявяват от БФС и наетите за целта холандски консултанти. Финалният вариант на новия шампионат, който се очаква да започне на 23 юли, ще бъде представен пред клубовете на 7 юни, а решението се очаква да бъде взето ден по-късно.

Липсата на гратисен период, в който ФК "Дунав" и Община Русе да докажат и да покажат, че работят за разрешаване на тези проблеми обаче, може да лиши на практика "драконите" от възможността да получат важната подкрепа на своите фенове, такава каквато биха имали само и единствено в Русе.

"Общината прави всичко възможно „Дунав“ да играе на Градския стадион в Русе пред своите фенове мачовете в „А“ група и то още от началото на футболното първенство", е гарантирал кметът Стоилов по време на срещата с клубното ръководство днес.

Ремонтните дейности, финансирани от Общината, включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости, което включва укрепване на оградата и увеличаване на височината й, нова предпазна мрежа върху сектора с цел избягване на хвърляне на предмети на терена и пистата, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

Ръководствата на клуба и на Община Русе са категорични, че трябва да се създаде силен екип за предстоящото представяне на отбора в „А“ група. Ивайло Петков е обърнал внимание на необходимото развитие на детско-юношеската школа и ремонта на базите.

В края на срещата, д-р Симеон Симеонов е връчил на кмета един от шампионските златни медали за първото място в „Б“ група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама