Бургазлии протестират срещу строеж в центъра, паркирали в дупки и вървели в кал и тъмнина

16:28, 30 май 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С писмо до кмета на Бургас, инициативна група от 27 жители протестират срещу строежа на нова сграда до площад „Тройката“. Поводът за тяхното недоволство е строителен обект на улица „Димитър Бракалов“ № 5 в топ-центъра на Бургас. Според тях от фирмата-изпълнител не са взели необходимите мерки за обезопасяване работата на обекта, както и за намаляване на вредния шум от строителните дейности. Те се оплакват, че паркират в дупки и развалини и вървят в кал и разрушени тротоари, без никакво осветление.

Хората недоволстват и че на около 50 см от тяхната жилищна сграда се движат всички видове тежка строителна техника – самосвали, бетоновози, багери и т.н. Строежите щели да продължат още 18 месеца, като заедно с довършителните работи ще отидат към 2 години.  

Потърпевшите от инициативната група протестират и срещу нерегламентираното според тях ползване на места от „синята зона“, както и за това, че самите служители на общинската фирма за репатриране не си изпълняват задълженията по отношение на санкциониране на нарушителите, каквито в случая се проявявали изпълнителите на строежа.

„Тук трябва да се спомене неудобството от подстъпите към нашите домове и липса на паркоместа – стикерите за „синя зона“ са предплатени. И колко паркоместа в зоната са платени от строителите, ако изобщо са платени. Според служител на зоната са четири, пътните знаци са за 6, а паркират на всички. Разполагаме с богат снимков и видео-материал на явни нарушения на строителите“, недоволстват жителите на ул. „Христо Ботев“ и „Димитър Бракалов“ .

Хората очакват да се намери адекватно решение с нарастващото презастрояване на града и да намерят заедно с общинската администрация допирни точки в разбирането за градска среда.

Входящото писмо е дадено за разглеждане от постоянните комисии по устройство на територията и по обществен ред, сигурност и безопасност на движението в местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама