Проверяват сигнал за подсказани от учител отговори на матурата по български

17:53, 30 май 16 25 774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева е разпоредила незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература до ученици от преподавател във Варна. Вътрешна комисия на МОН ще провери сигнала, а в писмо до прокуратурата се иска да бъде установена автентичността му, съобщиха от министерството.

Ако се установи, че учителят е извършил деянието, ще реагираме с цялата строгост на закона, включително дисциплинарни наказания и съд. Обвинението е сериозно и няма да толерираме подобни случаи, заяви министър Кунева. Тя допълни, че с взетите телефони на учениците и квесторите по време на матурите отговорите не могат да достигнат обратно в изпитните зали. Това е и основната цел на засилените мерки с видеонаблюдението.

Според сигнала учителят, разпратил отговорите, е от варненската Първа езикова гимназия. Нейният директор Веселин Василев го определи като абсолютна клевета.Пред Дарик той обясни, че анонимният сигнал е опит да се накърни добрият имидж на гимназията и така да се изгонят добрите преподаватели, които и без това са в недостиг.

През последните години Първа езикова гимназия неизменно е в Топ 10 на средните училища в страната според резултатите от матурата по български език и литература след ХІІ клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама