Костадин Паскалев: Не се чувствам подготвен за президент

16:32, 31 май 16 / Политика 25 148 Topnovini
1
Не се чувствам подготвен за президент, заяви с категоричност бившият кмет на Благоевград и нов член на Изпълнително бюро на БСП, Костадин Паскалев.

"Името ми започна отново да се търкаля в медиите. Ако ми предложат да стана главен мюфтия, трябва ли да приема? Не, не се чувствам подготвен за президент", коментира на пресконференция Паскалев.

В ръководството на партията ще направят анкетно проучване. Ще питат всички партийни структури какъв кандидат си представят, какъв да е профилът му. 

Костадин Паскалев коментира още, че за БСП също е важно да се провежда политика на местно ниво и даде пример с община Благоевград.

"Може да имаме фойерверки по отношение на културно-историческото наследство, но какво  се случва с културните институции в общината. Давам пример и със санирането. Страхотни сме, Благоевград е на първо място в страната, но защо цената е с 40 процента по-висока от другите общини и как се случва това, на какви цени се взимат поръчките и какво е качеството на изпълнението и защо има обжалвания, кой дава повод за това", попита Костадин Паскалев. 

От Изпълнителното бюро искат от общинските структури на БСП формиране на ясна позиция - данъчна политика, капиталова програма, приоритети в европейски проекти, подкрепа на бизнеса, състояние на местната инфраструктура, здравеопазването. 

"Изключително важно е да имаме оценката на партийните структури по тези въпроси и да направим анализ за себе си доколко сме адекватни в очакванията на гражданите от гледна точка на това, което се случва като развитие на общината", обясни Паскалев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани