Бургас подписа инициатива за приятелство с руския град Ярославъл

16:48, 31 май 16 / Любопитно 25 157 Topnovini
Кметът на Бургас Димитър Николов подписа инициатива за приятелство с кмета на Ярославъл Алексей Малютин, съобщиха от Общината. Официалната церемония се състоя в руския град.

Събитието се проведе в сградата на общинската администрация навръх празника на града. На церемонията са присъствали представители на 10 побратимени на Ярославъл градове.

Кметът Димитър Николов и руският му колега са обсъдили различни възможности за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата и образованието.

„През последните няколко години си сътрудничим с Ярославъл много активно.  Този документ е първата официална крачка за задълбочаване на двустранните делови, икономически и приятелски взаимоотношения. Творци от Ярославъл се включват ежегодно и в Дните на руската култура в Бургас, организирано от Почетното консулство на Русия в града“, коментира Николов.

По време на посещението си в Ярославъл, кметът Николов осъществи поредица от срещи с представители на българската диаспора и с българското-руското дружество за приятелство "Шипка".  Отскоро то има нов офис в центъра на Ярославъл. Николов подчерта, че бургаската администрация ще подпомага съхраняването на българските традиции,чрез дейността на дружеството. В офиса на "Шипка" е предвидено да се провеждат различни културни прояви - дни на българския език, занаяти, кухня и творчество.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани