Илияна Йотова: Мандатът на Народното събрание е изчерпан

17:11, 31 май 16 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този мандат на Народното събрание е изчерпан, прогнозира в Благоевград евродепутатът от левицата Илияна Йотова.

"НС има едва една четвърт подкрепа. Тази коалиция с това плаващо мнозинство, с тази агония всеки път да се правят компромиси да мине едно или друго решение, не са желани вече от българския народ", заяви Йотова по време на изнесеното в областния център на Пиринско заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Йотова допълни, че не знае точно кога ще са предсрочните избори, но България изключително много губи от европейското си присъствие в момента, именно заради нерешителността на управлението.

"Ако ме питате с днешна дата, каква е позицията на българското правителство за либерализцията, примерно, на визите за турски граждани, отговорът ми е - никаква. Така стои и въпросът по отношение на ангажиментите ни по охрана на границите. Не може едно сериозно правителство да реагира по начин, по който реагира онзи ден на границата. Моята информацията сочи, че не става дума за заблуда на бежанците, че отиват в Македония, а за организирана престъпност, канали, с които правителството трудно се справя", каза още Йотова.

Тя бе категорична, че премиерът Борисов предпочита да води сам политика по тези въпроси, защото поема ангажименти, които не са в интерес на България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама