Нова вълна сексуално насилие в Германия, задържани са трима бежанци

17:13, 31 май 16 / Свят 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 жени са подали оплаквания, че са станали жертви на сексуална агресия, информират световните агенции. Жените са пострадали по време на музикален фестивал в град Дармщад, съобщава АФП. Според агенцията по случая са задържани трима кандидати за убежище от пакистански произход.

Полицията на Дармщат не изключва възможността да бъдат подадени и други оплаквания.

Сексуалните посегателства са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито в центъра на града.

Три от жените са се обърнали към органите на реда, охраняващи събитието, още същата вечер. Вследствие са задържани трима търсещи убежище на възраст от 28 до 31 години, родом от Пакистан. Още петнайсет жени са се свързали със силите на реда по-късно, се казва в изявление на полицията.

В момента униформените в германския град издирват още двама или трима заподозрени, които по описанията са изглеждали като идващи от региона на Южна Азия.

Описанията на нападнатите жени напомня на случая с нападнатите жени по време на новогодишните ържества в Кьолн, които доведоха нарастване на недоволството срещу влизащи в Европа мигранти. Полицията твърди, че те са били дело на мигранти от Северна Африка. В нощта на 31 декември стотици жени станаха жертви на сексуален тормоз, изнасилвания и грабежи, извършени от често пияни мъже. Местните власти бяха обвинени, че бавно са реагирали на невижданата по мащабите си агресия. Жертвите в Дармщат описаха подобен сценарий. Те обясниха, че са се оказали заобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Говорител на полицията уточни, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жертвите, както и че вероятно има и други извършители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама