Пъстра програма с много забавления очаква децата от всички възрасти в Разград за 1-ви юни

17:56, 31 май 16 25 1449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пъстра програма с много забавления очаква децата от всички възрасти в Разград за Международния ден на детето – 1 юни, съобщиха от общината, която е организатор на проявите, съвместно с „Амилум България” ЕАД.

Първото събитие е от 10 часа в Общинския културен център, където ще бъде представена театрализираната версия на приказката „Петьо и вълкът“ по Сергей Прокофиев. Постановката е на младата режисьорка Евгения Явашева. В спектакъла участва оркестърът на Разградската филхармония с диригент Красен Иванов и актьорите Цветана Радушева и Петьо Горанов.

В 13.30 ч. в Детския отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ ще бъде открита изложба под наслов „Млади художници рисуват цветно”. Експозицията ще представи творби на малките художници от Школата по изобразително и приложно изкуство „Палитра“ към Центъра за работа с деца.

От 17.30 ч. на сцената на Ронда в Градския парк започва празничният концерт, посветен на Първи юни. В него ще участват изпълнители и колективи от всички детски школи в Разград. При дъждовно време, проявата ще се състои в залата на Общинския културен център.

По повод Деня на детето от името на общината малчуганите в началните групи в детските градини в цялата община получиха подаръци – книжки.

Още едно събитие ще бъде организирано по случай Деня на детето в Разград. Малчуганите и техните родители са поканени на Детско парти, което ще се състои от 15.30 до 19 часа в ОМV. Организаторите са подготвили много весели игри и забавления, а за малките гости на проявата ще има свежа лимонада и вкусни сандвичи.

Тържествено забавление по случай Деня на детето организират и в Кубрат. Ръководството на общината кани децата на града и общината на 1 юни от 9.30 часа в парк „Омол” на забавление с постановката „Приказка наопаки за Червената шапчица” на Държавния драматичен театър в Търговище. Ако времето не позволява да се проведе на открито, празникът ще се проведе в Спортната зала в града, утобняват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама