За 1 юни децата на Смядово получават огромна графити рисунка

20:52, 31 май 16 / Любопитно 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромна графити рисунка “Дървото на знанието” ще получат децата от Смядово по повод 1 юни. Това съобщиха организаторите на събитието.

Идеята се реализира от Община Смядово и едни от най-добрите графити артисти в България и Европа пловдивчаните от “Pyrotchnix Crew” Димитър Механджийски и Васко Лалов.

До 1 юни създаването на композицията ще бъде завършено. Тя е разположена на южната фасада на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Смядово. За два дни с помощта на две скелета двамата графити артисти ще изрисуват 300 квадратни метра от външната стена на учебното заведение.

Инициативата е организирана от Младежкото "Сдружение Медиакафе", с подкрепата на Община Смядово.

Графитът представлява дете с книга в ръце, а до него е дървото на знанието чиито корени са също книги.

Рисунката е дело на ученик от Смядово. Творбата е избрана след конкурс.

Детски празник от 11 часа пред сградата на Община Смядово ще сложи началото на забавленията за малчуганите. Час по-късно ще се проведе творческа работилница за ученици от пети до девети клас за графити изкуството, техники за рисуване върху стена и платно. За най-добре представилите се деца в творческата работилница са предвидени награди.

От 14 часа спортен празник ще събере малките атлети от всички училища в община Смядово. Проявата ще се проведе в двора на СОУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама