Драконови мерки на Летище "София" заради атентата в Истанбул (снимки)

11:31, 29 юни 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драконови мерки за охрана наложиха на летище София заради експлозията на международното летище "Ататюрк". Представители на Специализиран отряд за борба с тероризма (СОБТ) и жандармерията са разположени на няколко места на само летището, както и около него.  Спецотрядите следят за сигурността на летището от ранните часове на деня. 

На аерогарата текат постоянни проверки на пътниците, чакалните и всички помещения на терминалите, видя проверка на Topnovini.bg.





“Не знам защо са толкова засилени мерките при нас, като чух, че летището в Истанбул е подновило работа“, чудеше се един от пътниците. Той разбрал, че няма да отлети за турския град рано сутринта, чак след като пристигнал на терминала. С около 2 часа ще се забави пътуването и на националния отбор по джудо за кадети.



Един от техните треньори – Георги Петров разясни пред Topnovini.bg, че момчетата пътуват за Хелзинки за европейското състезание там, но щели да минат през Истанбул. „Ще заминем в 13 часа през Мюнхен“, поясни Петров. По думите му всички от отбора са спокойни.



На летището срещнахме и Методи, който се редеше на опашка, за да смени билета на приятелката си. Той разказва, че, когато дошли рано сутринта научили, че няма да летат с първоначалния полет за Истанбул. Приятелката му работи в Нигерия и е трябвало да се прекачи на международното летище в най-големия турски град.

По думите на Методи това отлагане на полетите ще създаде известно притеснение за жена му, тъй като това ще я забави, а работата ѝ не търпи отлагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама