Продължава да намалява регистрираната безработица в Русе

13:16, 29 юни 16 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден месец се отчита спад на регистрираните безработни в "Бюро по труда" - Русе. Отчетената безработица за общината е 3.9%, или 3142 човека, което е с 243 по-малко от предходния месец април. За сравнение средната регистрирана безработица за страната е 8.7%. Тези данни изнесе на пресконференция днес Таня Райкова - и.д. директор на Бюрото. 

Намалява входящия поток безработни, които през месец май са били 383, а 625 е изходящият поток. По традиция най-голям дял безработни е сред хората над 50 годишна възраст - 41% от всички регистрирани. Намаляват регистрираните безработни младежи, като техният брой е 365, или 12%. 

От друга страна се увеличава търсенето на работници, като през месец май са обявени 386 работни места. Преобладават позициите в преработващата промишленост, строителство, транспорт, хотелиерство, ресторанстьорство, и др. На субсидирания трудов пазар са обявени 54 свободни работни места, предимно за младежка заетост. 

За месеца на работа са постъпили 346 регистрирани безработни, като преобладават тези с работнически професии; следват специалистите, и тези без професия. От всички устроени на работа 82 са младежи, а 27 са били продължително безработни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама