Полицията в Шумен отбелязва празника си със спортни турнири

13:16, 29 юни 16 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортни мероприятия, демонстрации и стрелби организира Областната дирекция на МВР в Шумен по повод предстоящия професионален празник на служителите в министерството.

В надпреварите, които ще се проведат в два дни, ще участват служители от областната дирекция на полицията и пожарната, както и представители на местни и национални медии

Спортните надпревари започват в петък с турнир по стрелба. Той ще се проведе на стрелбищен комплекс “Снайпер” в Шумен. Състезанието ще се проведе с късо бойно оръжие, 9 мм пистолет “Макаров”.

Стрелбата е прицелна на 25 метра с три пробни и 10 зачотни изстрела. Времето, с което ще разполага всеки за пробни изстрели е 3 минути, а за зачотните 5. При равен брой точки победителят ще бъде излъчен след бараж. Класирането ще бъде индивидуално и отборно.

Турнирите по футбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса продължават в понеделник. Всички ще се проведат на спортните игрища на СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен и ще започнат в 13 часа.

Турнирът по футбол ще бъде в състав 5+1, на хокейни смени. Срещите ще бъдат в две полувремена, всяко по 15 минути.

Регламентът на турнира по волейбол предвижда участие на отбори, всеки с до 10 души. Надпреварата ще бъде в два от три гейма, до определяне на победител.

Турнирът по тенис на маса ще се играе “всеки срещу всеки”. При равенство в двубоите отборът- победител ще бъде определен чрез игра по двойки.

Регламентът на турнира по тенис на корт ще бъде определен преди да започне надпреварата и според заявките.

 Преди състезанията в понеделник ще има демонстрации по полицейска лична защита, служители на “Специализирани полицейски сили” ще покажат начини за самоотбрана при различни нападения. Предвиждат се и демонстрации по източни бойни изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама