Ръководството на великотърновската полиция участва в заседание за превенция на престъпността

13:25, 29 юни 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисар Стефан Николов, началник отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – В. Търново и изпълнителният директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново Благовеста Факирова споделиха добри практики, по които работят за ангажиране на свободното време на децата в малките населени места.

Срещата се проведе в гранитната зала на Министерски съвет и беше председателствана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Темата на заседанието беше „Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитание в дух на отговорност и развиване на гражданска култура”.   Участниците представиха своите виждания и осъществени проекти за организиране на свободното време на младежите, с цел формиране на нови знания и умения и предоставяне на нови възможности в развитието на децата и младежите. 

Комисар Стефан Николов и Благовеста Факирова впечатлиха присъстващите с презентацията си на изградените в община Велико Търново центрове за работа с деца и изключително добро взаимодействие между местна власт и полиция. Те запознаха подробно участниците в заседанието с броя на центровете, които функционират в малките населени места, проектите по които се работи, като Лятна детска полицейска академия, „Отвори очи има кой да ти помогне”, „Млад огнеборец”. В презентацията бе включен и най-новия проект, който се осъществява съвместно със Съюза на пивоварите в Република България – „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама