Вътрешният министър: Не сме застраховани от атентат

16:47, 29 юни 16 / Политика 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гарантираме най-високата степен на сигурност. Не мога да кажа, че има конкретна заплаха, не мога да кажа, че сме и застраховани от такова едно събитие”. Това обяви на извънреден брифинг на летище София министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Снощи, след атентат на летище „Ататюрк“ в Истанбул, загинаха 41 души, а стотици бяха ранени.

От сутринта на летище София има засилени мерки за сигурност като спецотряди проверяват всички пътници, чакалнята и всички помещение на летището.

Вътрешният министър уточни, че има допълнителни патрули с цел да успокоят гражданите, които пътуват.

Министърът на транспорта Ивайло Московски уточни, че снощи бързо е направена организация, за да могат летищата в България да приемат до 23 самолета общо, които са пренасочени от Истанбул. Летище София е можело да поеме до 10 самолета.

„Ние от доста дълъг период сме в различен режим на работа. Не само летищата, но и като цяло транспортната инфраструктура. Към момента много малко мерки са добавени към общата сигурност”, уточни министърът на транспорта.

По-рано външният министър Даниел Митов успокои, че до този момент у нас не са постъпили данни за възможен риск от атентат. Той потвърди и информацията, че при атентата в Истанбул няма загинали български граждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама