Първата производствена база в Логистичния парк в Бургас заработи, 28 са наетите на работа към момента

17:55, 29 юни 16 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата производствена база в Индустриален и логистичен парк – Бургас вече заработи. Официалното откриване се състоя днес. Базата е собственост на „Хидробетон“.

Компанията се занимава с производство на бетони, бетонови смеси и циментови замазки, транспортиране до обекта и полагане с бетонопомпи. Годишният производствен обем е над 500 хил. куб. м бетон и бетонови смеси. В базата са инсталирани и функционират машини от последно поколение – системи за обезпрашаване, които не позволяват да се изпускат в атмосферата никакви вредни емисии, машина за отпадно рециклиране на остатъчни материали и повторното им оползотворяване. Всеки бетоновоз е оборудван със система за улавяне на вредните емисии.

Чрез тази база ще се подпомогне строителният бранш, тъй като тук се обслужват районите Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, както и останалите общини в Бургаска област. Към настоящия момент в базата ще започнат работа 28 души.

На откриването на производствената база присъстваха управителят на фирмата инвеститор Росен Николов, зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, председателят на Борда на директорите в Индустриалния парк Златина Георгиева, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности“ Ивелина Стратева и представители на бизнеса.

„Изключително се радвам, че ще прережа лентата на първата голяма инвестиция в Индустриален и логистичен парк - Бургас. В последно време Индустриалният парк привлича вниманието и на все повече чуждестранни фирми, които имат намерение да разширят своята дейност, като открият свои бази в Бургас“, каза по време на откриването Красимир Стойчев.

В Логистичния парк терени са закупили още 10 фирми, които развиват дейност в сферата на международните превози, автоуслугите, производството на метални конструкции, мебели и хранителни продукти. Проектите на тези инвеститори са на различен етап на реализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама