Санират 17 блока в Търговище с 18 млн. лв.

18:12, 29 юни 16 25 1000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище разработва обществена поръчка за инженеринг на 17 одобрени сгради, които преминаха процедурите по техническо и енергийно обследване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  Разработване на процедурата трябва да приключи до края на юли. След обявяването й ще има срок от минимум 3 месеца за избор на изпълнители.

Според методическите Указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството всеки потенциален изпълнител може да участва за санирането само на една сграда.

Стойността на обществената поръчка е около 18 млн. лв.

След избора на изпълнители ще започне поетапно проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор на одобрените обекти.

Това стана възможно, след като бяха изпълнени обществените поръчки за изготвяне на обследване за установяване техническите характеристики и изготвяне на технически паспорт, както и обследване за енергийна ефективност.

През януари и февруари приключи обследването на 13 сгради. През май на още 4, които бяха в процедура по обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. По този начин Община Търговище приключи първата фаза от Програмата. Стойността й е 393 000 лв.

Реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е приоритет на ръководството на Община Търговище и лично на кмета д-р Дарин Димитров, като част от управленческата му програма за мандата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама