Кметството в Хасково търси 3.6 млн.лв от длъжници

19:11, 29 юни 16 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 са недекларираните имоти, които са установени от общинската данъчна дирекция ,съобщи на пресконференция Румен Тинчев директор на ОДД Хасково. До момента са проверени над 70 обекта.

Проверките вече са минали в кварталите „Хисаря“, „ Каменни“ и „Младежки хълм“, предстоят и в квартал „Хисаря“.

Служителите са установили, че има несъответствия между декларирания имот и действителния, например деклариран е гредоред , но всъщност къщата е с бетонна плоча. Или според декларацията имота е паянтова постройка от кирпич а се оказва монолитна сграда. Има установени случаи при които имотът няма акт 16 но се обитава и тогава също трябва да бъде деклариран.

Глоби няма да се налагат. Съставя се протокол, необходимо е да се платят със задна дата дължимите данъци и такси. Ако е за повече от 5 години се дължат налози само за последните пет, казаха данъчните.

Неизплатените стари задължения към общината са 3,6 милиона лева. Около 6000 са длъжниците със суми над 300 лева. Разпратени са 2722 покани за погасяване на задълженията. Запорирани са 695 банкови сметки, съставени са 113 акта и са заведени 62 изпълнителни дела. 187 длъжници от началото на годината са започнали да разсрочват плащането на натрупани задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама