Борисов обеща на Порошенско подкрепа за падането на визите в ЕС

16:53, 30 юни 16 / Политика 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България ще подкрепи Украйна за безвизов режим за украинските граждани при пътуванията им в ЕС. Това обеща премиерът Бойко Борисов на президента на Украйна Петро Порошенко, става ясно от съобщение на пресслужбата на МС.

България винаги е защитавала тезата, че когато пред една държава бъдат формулирани критерии като условие за постигане на определена цел и тя ги изпълни, трябва да може да се ползва от правата, които й се полагат, посочи Борисов.

Той е обещал и помощ, включително и експертна за членството на страната в Евросъюза.

Борисов подчерта необходимостта от пълно изпълнение на Минските договорености, за да се нормализира обстановката в Украйна и да се възстановят обичайните търговско-икономически отношения както между нашите две страни, така и между държавите от ЕС и Русия, се казва още в съобщението.

Наложенините взаимни санкции между ЕС и Русия и ситуацията в Украйна влияят неблагоприятно на бизнес контактите между България и Украйна и това е довело до значителен спад в стокообмена през последните години, посочи още премиерът Борисов.

Той изрази мнение, че възстановяването на работата на междуправителствената комисия за търговско-икономическо сътрудничество, която не е провеждала сесия от 2010 г., би спомогнало за разрешаване на съществуващите проблеми и връщане към добрите традиции на партньорство между бизнес организациите в двете страни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама