Изплатиха 21 хил лева по Схемата за млади земеделски стопани в Шуменско

18:16, 30 юни 16 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
21 463 лева са преведени по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС) в Шуменско. Средствата са изплатени на 79 земеделски стопани, съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие“.

В страната бяха преведени близо 1 млн. лева по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС). Подпомагане получават близо 3 000 стопани, които са декларирали площи по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) в заявлението за подпомагане за Кампания 2015 и са отбелязали участие по МЗС.

Прилагането на Схемата за млади земеделски стопани като част от директните плащания започна от Кампания 2015. Изискванията са описани в чл. 15 на Наредба 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Допустими кандидати са млади земеделски стопани на възраст до 40 години към годината на първото подаване на заявление по схемата. Земеделски стопани, които са заявили участие през 2015 г., са допустими за подпомагане по схемата до петата година от създаване на стопанството.

Субсидия се отпуска за първите 30 ха, допустими по СЕПП, като плащането представлява надбавка от 25% от подпомагането на хектар по Схемата за единно плащане на площ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама