66-годишният ром Асен мечтае за диплома за средно

19:15, 30 юни 16 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
66-годишният ром Асен Славчев получи свидетелство за завършен VIII клас в 147 ОУ „Йордан Радичков“ в София лично от зам-министъра на образованието и науката Диян Стаматов. Асен е един от многото участници по проекта „Нов шанс за успех“, по който получиха тапии около 40 човека. Той стартира през 2012 г. и за него са отишли 15 млн. лв. Обучили са се около 16 000 души, разясни пред Topnovini.bg просветният зам.-шеф Диян Стаматов.

За новия старт на проекта, който ще тръгне отново до няколко месеца, са предвидени вече около 25 млн. лв., като се очаква по него да се обучават близо 20 000 души.

Асен беше най-възрастният възпитаник по време на връчването на удостоверенията. Той мечтае да завърши средно образование. Особено е разочарован, споделя пред Topnovini.bg, че в България възрастните хора са много подценени. „Преди време исках да започна работа в озеленяването и когато поздравих шефа с „Добро утро“, получих единствено от него „О, не“ и ме изгониха от стаята“, спомня си днес Славчев. Това го амбицирало още повече да трупа нови знания.

По време на връчванането на тапиите завършилите степента получиха и специални цветни послания за късмет от ръководството на 147 ОУ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама