Общинският съвет отпусна 30 000 лева за МИГ-Добричка

19:27, 30 юни 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осигуряване на 30 000 лева за сдружението с нестопанска цел "МИГ-Добричка" гласува на заседанието си днес Добричкият Общински съвет.

Зам.-кметът Дико Иванов посочи, че сдружението, член на което е и Община Добричка, не успя да получи финансиране от Програмата за развитие на селските райони за подготвителни дейности.

В същото време, извършването на тези подготвителни дейности е задължително условие, което "МИГ-Добричка" трябва да изпълни, за да може да кандидатства за финансиране по подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за водени от общностите местно развитие". Част от тези дейности са: изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие, консултиране на проекта на Стратегията със заинтересованите страни, провеждане на обучения, семинари, обществени обсъждания, проучване и анализи на територията, изготвени при подготовката на Стратегията. Отпускането на "МИГ-Добричка" с 30 000 лева бе спешно, тъй като се очаква проектни предложения по тази програма да се приемат през септември т. г. 

Общинските съветници дадоха съгласието си за отпускането на по 500 лева на девет читалища от Община Добричка за участието им в различни фолклорни събори в страната. Това са читалищата в селата Свобода, Козлодуйци, Карапелит, Смолница, Овчарово, Стожер, Одринци, Победа и Паскалево. Самодейците им ще представят Община Добричка на различни фолклорни фестивали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама