Приближен до Пеевски ни рекетира от две години, оплака се Евгения Банева

08:38, 27 юли 16 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високопоставена фигура, приближена до депутата от ДПС Делян Пеевски, рекетирала семейство Баневи. Това съобщи Евгения Банева в ефира на „Нова телевизия“ във връзка с последния палеж на къщата на семейството в столичния квартал "Бояна". Тя беше подпалена пред два дни от двама маскирани мъже.

Банева обяви, че от две години въпросното лице оказвало системен тормоз със заплахи, че ще пали и бие. В този период имало няколко посегателства върху офиси на Баневи, имало строшени джипове и бити гардове.

"От две години и половина това е картината в нашето семейство. Не е останало районно полицейско управление, като започнете от Каварна до София, където да не са подавали сигнали за въпросната група", обясни Банева.

Тя искала среща с главния прокурор Сотир Цацаров, която обаче била отказана.

"Не мога да се обадя на Делян Пеевски и да кажа: "Здравейте, аз съм еди коя си. Със сигурност има някакъв голям политически чадър. Все пак ние сме хора, които може да си позволят да говорят", каза тя. Според нея връзката на рекетьора с Делят Пеевски ставала ясна и от публикации във "вестници на Делян Пеевски", които целели очерняне на семейството.

В момента нароченият от Баневи за рекетьор ги съди за клевета, но той бил посочен от повече от 30 служители във фирмите на семейството, твърди Банева. "Лично е нахлувал в офиса, трошил ми е джиповете ми в центъра на София, отлепи ретината на едно от момчетата ни", обясни тя.

По думите ѝ тя е искала среща и с Радан Кънев, която също била отказана среща. "Може би декларациите за реформи са само за пред телевизиите и избирателя", обясни Банева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама