Община Добричка подпомага честването на 150 години МБАЛ

16:03, 30 юли 16 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От бюджета на Община Добричка ще бъдат отпуснати 1 000 лева за отбелязването на 150-годишнината от създаването на болницата в Добрич. Решението за това е на Общинския съвет.

Председателят на Организационния комитет по честването на юбилея доц. д-р Ташо Ташев посочва, че болницата в Добрич е основана през 1866 година. През 1911 година е построена сега съществуващата сграда, в която до неотдавна се помещаваше Инфекциозно отделение. През същата година с доброволни вноски, събрани от населението, започва строежът на нова болница. През 1961 година е построен старият терапевтичен корпус, в който в момента се помещават управлението, Инфекциозно отделение, Отделението по образна диагностика, Клиничната лаборатория и Медицинският център.

През 1986 година е завършен Хирургическият корпус, в който в момента се помещават останалите стационарни отделения. Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е най-голямото болнично заведение в областта и предоставя здравна услуга на населението на всички осем общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама