Мъж, появил се в селфи с убиеца от Ница, се изправя пред съда

16:50, 30 юли 16 / Свят 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, повил се в снимка на атентатора от Ница, дни преди нападението, ще бъде изпавен пред съда по обвинение за участие в организирането на атаката навръх националния празник на Францив, при която загинаха 84 души.

Очаква се 36-годишният мъж в понеделник да бъде прехвърлен в Париж, където ще отговаря пред антитерористичен съдия.

Разследващите атаката в Ница подозират, че е възможно той да е знаел за намеренията за Мохамед Булел, който прегази десетки на булевард „Променад дез Англе“ на 14 юли в Ница.

Според органите на реда Булел не е „вълк единак“, както бе съобщено по-рано, а напротив, той е планирал атаката си в продължение на няколко месеца, като дори е получил сътридничество, отбеляза прокурорът на Париж Франсоа Молин.

По случая са задържани четирима мъже на възраст между 21 и 40 години и една жена, непозната до момента на разузнавателните служби, на 42 години. Всички те обяха обвинени на 21 юли и задържани под стража, отбелязва „Фигаро“.

Дни след атентата трима души, замесени в атаката бяха задържани от френските власти. Шокри К., Мохамед Уалид У. и Рамзи А. бяха обвинени в участие в организирана терористична група и съучастие в убийства. Рамзи А. бе обвинен и в нарушаване на закона за оръжията от терористични подбуди, заедно с двама албанци, Артан Х. и Енкеледжа З. По-късно стана ясно, че Рамзи А. е разменил смс-и с убиеца Булел.

Предполага се, че тримата са участвали осигуряването на пистолета, с който убиецът Мохамед Булел стреля по полицаи на 14 юли, преди да бъде убит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама