Похитителите в Ереван убиха полицай

19:03, 30 юли 16 / Свят 25 812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нападателите, които окупираха полицейски участък в Ереван са открили огън срещу огъните на реда, при което е загинал един полицай, съобщиха съобщиха от вътрешното министерство на Армения.

По-рано днес Националната служба за сигурност на страната поиска от членовете на въоръжената група, която държи за заложници четиричленен лекарски екип, да сепредадат до 17 часа местно време днес.

„Предложихме членовете на въоръжената група да свалят оръжието и да се предадат на властите без съпротива до 17 часа. Иначе специалните сили към полицията са упълномощени да открият огън и да неутрализират всеки въоръжен в полицейския участък и отвън от сградата”, се казва в съобщението.

От службата добавиха, че всеки опит за влизане в участъка ще се разглежда като съучастие в тероризъм.

По-рано агенция ТАСС съобщи, че един от медиците е успял да избяга от полицейския участък

Припомняме, на 17 юли въоръжена група взе няколко заложници в полицейски участък в Ереван. При атаката беше убит полицай, а шестима пострадаха, включително петима полицаи. Оттогава групата освободи няколко заложници. На 20 юли пък поддръжници на въоръжените влязоха в сблъсъци с полицията. 51 души, включително 29 полицаи пострадаха, докато 136 бяха задържани. В петък вечерта пред участъка в арменската столица се стигна до сблъсъци между опозиция и полиция. Над 60 души бяха ранени.

Похитителите искат освобождаването на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама