„Дунав“: Благодарим на феновете за подкрепата, напрежението ни лиши от победата

15:50, 31 юли 16 / Спорт 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички в „Дунав“ изразиха своето съжаление за пропуснатите шансове, които биха донесли победа в първия мач в елита след 25-годишно прекъсване на отбора, носещ името на голямата европейска река.

Както вече съобщихме, „драконите“ направиха 0:0 срещу „Верея“ Стара Загора. Въпреки че се наложи русенският тим да домакинства в Разград в късен час, той бе подкрепен от повече от 1 200 свои фенове на „Лудогрец Арена“.

„Имаше притеснения и напрежение у момчетата. Много от тях излизат за първи път на това ниво. Изиграхме равностойно първо полувреме, но надиграхме „Верея“ през втората част. В края имахме и положения, които можеха да ни донесат победата“, коментира асистентът на старши треньора на „драконите“ Пламен Донев - Веселин Великов.

Той бе категоричен, че отборът ще става все по-добър с всеки следващ мач и не пропусна да благодари на всички фенове, които подкрепиха „Дунав“ в този важен момент, въпреки разстоянието и късния час. Великов добави, че в близките дни се очакват и нови попълнения, които да засилят конкуренцията и да вдигнат нивото в някои линии.

За играч на мача бе определен вратарят на русенския тим Мартин Луков, който също отдаде равенството на напрежението.

„За нас бе важно да не загубим този мач. Разбира се, щеше да е още по-добре да спечелим, но като че ли и напрежението си каза думата и не успяхме да реализираме своите положения. От друга страна и гостите имаха положения и като цяло може да се каже, че срещата беше равностойна и заслужено завърши по този начин. Благодаря и на всички фенове, които ни подкрепиха въпреки, че се налага да домакинстваме на 60 км от Русе“, коментира Луков.

„Беше ясно, че ще има напрежение. Естевено, че щеше да е по-добре да си тръгнем с 3 точки от този мач, но като че ли резултатът е спреведлив. Благодаря и на всички русенски фенове, че дойдоха, за да ни подкрепят. Накараха ни да се чувстваме като у дома си. Предстои ни борба за всяка точка. На първо време целта е да се задържим в групата“, коментира младежкият национал Юлиан Ненов, който бе сред най-активните в дунавските редици.

Старши треньорът на „Верея“ Александър Томаш също отчете, че с оглед на създадените ситуации и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до успех.

„Трябва да работим много. Амбицията ни е да изградим боеспособен отбор, който да играе футбол и да върви напред. На моменти владеехме положението, но не е важното това да се случва на моменти, а да е цял мач. Ние играхме срещу отбор, който също като нас влиза от втория ешелон в елита, но те имат само 3 нови футболисти. За сметка на това ние градим изцяло нов отбор и все още има много работа. С оглед на това не мога да кажа, че съм доволен“, каза Томаш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама