Бедствено положение в Маджаровско заради пожар /обновена в 20.10 ч/ /снимки/

16:30, 31 юли 16 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бедствено положение е обявено заради горския пожар в Маджаровско, който избухна днес на обяд и вече обхвана близо 5 5 000 дка сухи треви, пасища, лесонепригодни площи, стърнища и 2 663 дка широколистна гора. Огънят е между селата Бориславци и Малки воден, съобщават от МВР. Пожарникари съобщиха за Topnovini.bg, че в гасенето вече се е включил хеликоптер, който облива пламъците. Гасенето е изключително трудно, защото теренът е силно пресечен, а вятърът допълнително усложнява ситуацията.



Фронтът на огъня е близо 6 км. В момента са изпратени 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското, информират от МВР. Огнеборците казват, че се сформират и допълнително екипи. От МВР съобщиха, че са изпратени огнеборци от София и Пазарджик.

Обстановката остава изключително усложнена.



На място пристигна и губернаторът на Хасковски регион Станислав Дечев. От Областна администрация Хасково информираха, че подготвят искане до военния министър Николай Ненчев да изпрати военнослужещи от областния град да помагат, защото огнените езици стигнаха първите къщи на село Бориславци. Усилията на огнеборците и доброволците обаче са дали резултат и не са допуснали огънят да навлезе в селото. 

Към 19.30 ч от Областна администрация информираха, че огънят е обхванал територии в землището и на село Малко Брягово. Участници в потушаването на стихията казаха пред Topnovini.bg към 20 часа, че посоката на пламъците са променили посоката си и вече са към село Горно поле. Край село Бориславци всичко е унищожено.



Сформиран е кризисен щаб от всички институции. По предварителни изчисления щетите вече са за милиони лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама