Славчо Атанасов: Илинденци няма да ни простят отказа да се борим за добруването на България

18:22, 31 юли 16 / Политика 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Днес, когато отбелязваме 113 години от от Илинденско-Преображенското въстание и се прекланяме пред великата саможертва на героите в него, можем да забравим имената на някои от тях. Това те, гледайки ни отгоре, ще простят. Но няма да ни простят едно – ако се откажем да се борим за добруването на майка България. Защото преди 113 години те, макар и малобройни, се изправиха срещу 360-хилядна редовна турска войска и още толкова башибозук. И макар и мечтата им за свобода да бе потушена, тя показа на света, че не можем да стоим равнодушни, когато се гази съдбата на българина и на майка България".

Това каза народният представител  и председател на Комисията по културата и медиите в 43-ото Народно събрание Славчо Атанасов по време на честването на 113-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Четиридесетте извора днес. Общинският съветник и почетен гражданин на Пловдив д-р Лилия Учкунова, членове на македонското дружество "Гоце Делчев" и много пловдивчани се включиха в честването. 

Отбелязвайки значимостта на делото на илинденци, Славчо Атанасов направи препратка към днешния ден. "След 26 години време на безродие и нихилизъм, патриотичните сили преодоляха своята гордост и партийно его и се обединиха. За първи път всички патриотични формации са заедно и ще продължат да вървят така. Защото съдбата на България трябва да бъде променена", заяви народният представител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама