В седем квартала ще се пие на Бирфеста в Стара Загора

16:08, 31 авг 16 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем тематични квартала, с различни марки бира, ще бъдат разположени в парк „5 –ти октомври“ в Стара Загора по време на втория Бирфест, който ще се проведе от 6-ти до 11-ти септември. Той се организира от община Стара Загора и пивоварната „Загорка”.

Кварталите ще носят имената на марките пиво на „Загорка”: Ретрополис – кварталът на Загорка Ретро, Downtown – кварталът на Heineken, Малкият Амстердам – кварталът на Amstel, Пивка зона – кварталът на Ариана, Специално предградие – кварталът на Загорка, Ghost town – кварталът на Крадецът на ябълки, Квартал Stolichno – кварталът на Stolichno.

 „С гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата, не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“ вече 113-години, заяви зам.-кметът Красимира Чахова.

Общо 12 любими състави и изпълнители ще повдигат настроениието на старозагорци на феста. На сцената първи ще се изяват Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, а след това ще се представят Б.Т.Р, Сигнал, Обратен ефект , Васко Кръпката и Подуене блус бенд, Jin Monic, Rosk Stage, Royal Alligators, Affection, Bears and Hunters, Red hot chili peppers Tribute BG. Perfect stranger.

Забавни игри и различни събития с награди ще се провеждат всеки ден от 18.00 до 22.00 часа в оформените в парка тематични квартали. Всеки ден от 12.00 до 18.00 часа пък безплатно ще може да се посещава и Музеят на бирата, след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната.

В парка ще бъде изградена специална инсталация за виртуална реалност, където всеки желаещ ще може да се пренесе в паралелен свят и влакчето на ужасите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама