Фалшив мейл вкара интрига между Кристалина Георгиева и Ирина Бокова

16:29, 31 авг 16 / Политика 25 118 Topnovini
1
Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева отрече категорично да има общо с мейл, пълен с “опорни точки” срещу българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова. Препратеното писмо е изпратено уж от адреса на Радмила Недева - сътрудник на Георгиева в ЕК.

“Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция”, пише в мейла. В него се съдържат десетки “опорни точки” срещу Бокова, като например припомняния, че баща й е “червен убиец”. Твърди се, че Георги Боков е един от убийците на карикатуриста Райко Алексиев.

Чрез текста на писмото се внушава още, че Георгиева е наела интернет тролове, които да спускат “опорните точки” в интернет пространството.

По-късно през деня Георгиева изказа във фейсбук “възмущението си от непочтената атака, на която е обект”. "Разбирам с изумление, че се прави жалък опит да бъда оклеветена. От тази сутрин се разпространява и-мейл, уж изпратен от моя офис, във връзка с кампанията за избор на Генерален секретар на ООН. Въпросният "препратен и-мейл" е груба фалшификация, със съдържанието на която нямам нищо общо.

Призовавам авторите на тази отвратителна компроматна атака да се въздържат от разпространяване на лъжи и заблуди”, написа тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани