Кметът на Плевен забрани фейсбук на служебните компютри

16:42, 31 авг 16 / Общество 25 110 Topnovini
1
Кметът на Плевен Георг Спартански забрани комуникирането от служебни компютри в социалните мрежи на всички общински служители. Заповедта му беше подписана на редовен брифинг в общината този понеделник. По думите му новите правила се налагат съгласно Закона за електронното управление и осигуряването на мрежовата информационна сигурност.

Кметът изрази надежда да приключи и практиката с реденето на пасианси и всички други развлекателни игри, тъй като работното време следва да бъде уплътнявано по подходящ начин, в който не влизат тези развлечения.

Всички служители в общинската администрация вече са уведомени за новата заповед, потвърдиха от ръководството.

За спешни нужди от комуникация, служителите ще могат да ползват личните си телефони и устроиства, а не служебните компютри.

Всеки от служителите ще носи лична отговорност за достоверността на информацията, която служебно е длъжен да предоставя за обществено ползване. Няма да се разрешава преотстъпване на парола и мейли.

„Всичко това се прави в името на една цел - сигурността и правилното съхраняване на информацията, и предоставянето й за обществено ползване при определени условия и регламенти", поясни Георг Спартански.

Той предупреди, че злоупотребите с новите правила ще водят до съответните наказания, като няма да се допуска и записването и изнасянето на служебна информация.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани