Старинни училищни уреди и апарати показват в изложба в Шумен

19:16, 31 авг 16 / Култура 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод настъпващия първи учебен ден – 15 септември, в Мраморното фоайе на Регионален исторически музей – Шумен е експонирана гостуващата изложба на Национален музей на образованието – Габрово „Училищни уреди и апарати”.

Едноименната колекция включва над 300 културни ценности, използвани в периода от 70-те години на ХІХ в. до наши дни, а изложбата представя над 60 експоната – уреди и апарати, както и табла със снимки от учебни кабинети по физика и химия от посочения период.

Сполучливото техническо изпълнение, издържаният им естетически вид, качествена изработка, дистанцията на времето и липсата на подобни нагледни пособия в съвременния обучителен процес правят експозицията атрактивна както за учащи се, така и за техните родители, които могат да се пренесат в класните стаи от своя ученически живот.

Експозицията „Училищни уреди и апарати” може да бъде разгледана от 1 до 30 септември.

За същия период в Националния музей на образованието в Габрово е представена последната изложба на Регионален исторически музей – Шумен – „Точно и навреме” или когато радиото в Шумен проговори, а часовникът отмери!”. Тя включва колекции часовници и радиоапарати от фондовете на музея, голяма част от които постъпват като дарения, в резултат на проведената в началото на годината дарителска акция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама