Лед лампи осветявят вече стъпалата към Паметника в Шумен

20:51, 31 авг 16 / Общество 25 327 Topnovini
1
23 нови енергоспестяващи лед лампи осветят вече стъпалата към Паметника В Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Модерните осветителни тела осветяват отсечката от ул. “Владайско въстание” до Чупката.

Ремонтът на осветлението към Паметника в Шумен е приключило тази вечер. Лампите са монтирани от двете страни на стъпалата.

Предстои да бъдат подменени и парковите осветители, които са разположени ниско долу от двете страни на подходаq съобщиха от общинския пресцентър. За съжаление, обаче, една част от кабелите там са унищожени. Те ще  бъдат първо ремонтирани или изцяло подменени и след това ще  бъдат поставени и там нови LED лампи. Обмисля се ниските тела да бъдат подменени с друг тип, за да се опазят от вандалски действия.

От общината призовават гражданите да бъдат съпричастни към съхраняването на общинското имущество и опитите на администрацията да направи града по-приветлив и по-приятно място за живот.

ОП „Строителство и благоустройство“ приключи ремонта и на част от асфалтовата настилка по прекия път към Паметника. Поставени са пет нови бетонни капака върху колекторните шахти по автомобилния път и още десет нови капаци на дъждоприемните шахти. Работници от „Паркове и обредна дейност“ почистиха стъпалата и серпентините от обраслата трева и храсти.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани