Делегации от шест побратимени града посрещна Общината в Добрич

19:19, 28 сеп 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич посрещна за празника си 6 делегации от побратимените градове. За да празнуват заедно с добричлии пристигнаха делегации от Украйна (Измаил, Первомайск), Беларус (Пинск), Полша (регион Нови Сонч), Унгария (Залаегерсег) и Македония (Кавадарци).

Гостите от побратимените бяха впечатлени от организацията на празника, от вниманието на домакините и богатата програма и изразиха своето желание да посетят отново гостоприемния Добрич.

По традиция за 25 септември всяка година пристигат делегации от побратимени общини. Най – дългогодишното партньорство е с унгарския град Залаегерсег, което датира от 1992 г. и предстои през следващата година да се отбележи 25-годишен юбилей на партньорството. „Поздравления за положителните промени в града Ви, - похвали ни Марта Толвай, зам.-кмет на Залаегерсег. – Бях тук преди 10 години и разликата между тогава и сега е забележима и приятна“. Областният управител на регион Нови Сонч Марек Плавяксъщо поздрави домакините и изрази надежда за по-тясно културно и икономическо сътрудничество. Партньорите от Първомайск - най-младото международно партньорство на Добрич, останаха очаровани от гостоприемството на добричлии, от младия дух на града и от начина, по който пазим и съхраняваме историята и традициите на родния си край. Сред културните и официални прояви, в които взеха активно участие гостите на Добрич бе и разходка по добруджанското крайбрежие, по време на която белоруски и украински смелчаци, въпреки есенната температура, се изкъпаха в морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама