Флашмоб, посветен на приятелството и усмивката организираха в Разград

07:34, 29 сеп 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флашмоб, посветен на приятелството и усмивката организираха в Разград. В събитието се включиха ученици от шест разградски училища. С песни и танци те отправиха своите послания за разбирателство, толерантност и приятелство между отделните културни общности. 

Участниците в събитието бяха поздравени от зам.-областния управител Виолета Тодорова. В обръщението си тя призова младите хора да правят добри дела, защото те ще ги научат на много нови неща, да бъдат активни, да заразяват и да предават нататък доброволчеството.

Флашмобът бе финалната проява от тридневната кампания „Толерантен ли си?“, целяща популяризиране на доброволческите инициативи и повишаване познаването, толерантността и разбирането между отделните културни общности в различните населени места на територията на България.

Кампанията в Разград и областта се реализира от Центъра на НПО в Разград в рамките на младежки проект за интеркултурен диалог.

В три последователни дни в различни населени места в региона се осъществиха доброволчески инициативи за активизиране на интеркултурния  диалог. Доброволци на сдружението проведоха срещи по училища, посветени на приятелството, толерантността и разбирането между отделните етноси, като в тях се включиха повече от 800 деца. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама