Закриване на две детски градини ще обсъждат съветниците на Община Добричка

07:34, 29 сеп 16 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за закриване на две детски градини ще обсъдят общинските съветници от Община Добричка на свиканото днес редовно заседание от 10 часа.

Заместник-кметът Илдъз Юнус е внесла предложение за закриване на детските градини в селата Росеново и Ломница.

Мотив й е недостатъчният брой на децата. В Росеново те са пет, а в Ломница – осем. Според зам.-кмета, този брой не отговаря на нормативната уредба, която изисква минимум 12 деца за сформиране на група. Предложението е двете детски заведения да бъдат закрити от 1 октомври.

На територията на Община Добричка сега има 32 детски градини.

Според проекта за дневен ред съветниците ще разгледат предложение на кмета инж. Тошко Петков за промяна на обекти в Инвестиционната програма на Община Добричка за 2016 година. На вниманието им ще бъдат докладни относно приемане и изменение в Наредба № 13 за определяне размера на местните данъци и приемане на Наредба № 4 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

ОбС ще разгледа искания за финансово подпомагане на самодейни състави за участието им в международни фестивали.

Кметът инж. Тошко Петков внася предложения за прекратяване на три процедури за предоставяне на концесия на обекти, публична общинска собственост - язовирите „Алцек“, „Карапелит“ и „Полковник Иваново“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама