Общинският съвет в Плевен заседава днес по 35 точки от дневния ред

08:23, 29 сеп 16 25 877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Плевен ще разгледа 35 точки, включени в предварителния дневен ред на днешната редовна сесия. Тя ще започне в 9 часа в конферентната зала „Гена Димитрова“.Точка първа е предложението за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.  Промяната предвижда увеличение  на броя на заместник-председателите – от четирима те трябва да станат пет, заради регистрацията на нова група общински съветници. 

Ще бъде разтгледан и докладът за изпълнението на бюджета на Община Плевен за 2015 година. По инициатива на председателя на Общинския съвет в края на август се проведе публично обсъждане на отчета.

На тази сесия влизат и четири предложения, свързани с отчисленията, които Община Плевен внася ежемесечно по от Закона за управление на отпадъците .Първото предложение засяга актуализацията на сборния общински бюджет за 2016 г. и увеличаване на приходната и съответно разходната част с 380 568,47 лв. Сумата представлява 50% от внесените общо 761 136,95 лв. за 2014 г. отчисления и е възстановена от РИОСВ - Плевен по сметка на Общината с платежно от 19.08.2016г.

Второто предложение е за ползване на средства от набрани отчисления за сепариране на смесени битови отпадъци и оползотворяване чрез компостиране на зелени отпадъци в новоизграденото Регионално депо на Плевен. Към 24.08.2016 г. набраните средства от Община Плевен в РИОСВ са общо в размер на 4 685 557,61 лв., а общата прогнозна стойност на дейностите за сепариране и компостиране на отпадъци за месец е съответно 98 280 лв. и 16 790 лв.

Съветниците ще обсъдят и предложение за ползване на средства от набрани отчисления за извършване на доставки, необходими за работата на Регионалното депо за отпадъци. Става дума за осигуряване на контейнери за сепариращата инсталация и за Центъра за предаване на отпадъци, за контейнери за разделно събиране на зелени отпадъци, доставка на мобилни дизелови резервоари, на мотокар 3,5 т, доставка и монтаж на кран. Посочената обща прогнозна стойност на необходимите доставки е 877 320 лв.

Четвъртото предложение е за изготвяне на морфологичен анализ на битовите отпадъци, образувани на територията на общината. За анализа Община Плевен има сключен договор от 07.09.2015г. с изпълнител, определен по реда на Закона за обществените поръчки. Общата стойност на договора е 78 600 лв.

Ще бъде разгледано и предложение за дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки в общината за учебната 2016/2017 година. Такива искания до момента има постъпили от 13 училища, като общият размер на необходимите допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес в тях е в размер на 53 344 лв. Съветниците ще обсъждат предложение и за откриване на полудневна подготвителна група в детска градина „Биляна“ в село Буковлък. 

Предложение за закупуването на видеоколоноскоп за 70 000 лв. е внесено  от управителя на Диагностично-консултативен център /ДКЦ/II-Плевен д-р Марияна Лазарова. Инвестицията е част от програмата за развитите на дружеството  и се  предвижда да бъде направена със средства от преотстъпения дивидент за 2015 година.

В дневния ред на съветниците  влиза въпроъта за базата на Зонално жандармерийско управление /ЗЖУ/ – Плевен. Договорът за наем на Министерство на вътрешните работи  с общината изтича , поради което полицията е поискала той да бъде подновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама