Зеленогорски в Бургас: РБ е успешен проект и той трябва да бъде надграден

17:01, 29 сеп 16 / Политика 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Реформаторският блок е успешен проект и той трябва да бъде продължен и надграден. И силно се надявам, че президентските избори ще покажат, че Блокът се развива“.

Това заяви зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ Найден Зеленогорски пред журналисти в Бургас. Той припомни, че преди местните избори РБ е отписван, защото се е смятало, че няма да се представи добре заради вътрешното противопоставяне между партиите. Сега обаче обединението около единна кандидатура за президент е изненадала всички тези аналитици, които са имали негативни прогнози спрямо бъдещето на Блока.

„Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са изключително добра кандидатпрезидентска двойка и на този размит терен в момента те изпъкват много ясно. Това показва, че сме стъпили на добра основа, че можем да получим подкрепа на твърдото си ядро и да развием и периферия от гласоподаватели“, коментира Зеленогорски.

Трайков и Събев ще бъдат сред гостите на Третото национално събрание на ДБГ, което ще се проведе в събота във Варна. Делегатите от Бургаска област там ще са общо 26.

В понеделник пък е делегатското събрание, на което ще бъде избран областен координатор на ДБГ в Бургас. Досегашният такъв – икономистът Валентин Люцканов, не може да заема повече тази длъжност, тъй като вече е главен секретар на Областната управа в Бургас.

„Умишлено решихме да проведем избора за нов областен координатор след конгреса във Варна. Причината е, че от Бургас трябва да получим по-добро представителство в Националния съвет на партията. Искрено се надявам да получим подкрепа от колеги от страната и тази цел да се изпълни. Досега след всички избори сме надграждали резултата и смятам, че и сега ще е така“, заяви Живко Табаков, който е председател на общинската структура на ДБГ. Неговата работа на местно ниво, както и като съветник на министъра на туризма бе оценена високо от Найден Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама