Наградиха близнаци пожарникари, спасили село от изпепеляване

19:51, 29 сеп 16 25 906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близнаците огнеборци Цветан и Керан Петрови бяха наградени от Общинския съвет на Община Добричка за проявеното от тях геройство.

На 29 юли след сблъсък на ремарке, натоварено с бали слама, в електрически стълб в селото избухва голям пожар. Пламъците изпепеляват ремаркето и огънят се прехвърля в къща и магазин наблизо, огънят се прехвърля и към друга къща. Братята, които са пожарникари в Албена, в деня на произшествието са в почивка, но бързо се намесват и овладяват огъня, като не допускат пожарът да се разпространи в селото. Благодарение на бързата реакция на братята и на много хора в Батово селото е спасено от изпепеляване.

Днес Цветан и Керан Петрови получиха от председателя на Общинския съвет Донко Марев парични награди.

"Когато кажем героизъм ние веднага правим асоциация с война, военни действия, патрони, гилзи, амбразури. Но героизъм има и в мирно време", каза Марев. Той изрази признателността - своята и на всички общински съветници, "към хората, които се изправиха лице в лице с огнената заплаха и които проявиха мъжество, героизъм, професионални умения, които рискуваха живота си, за да бъде потушен пожарът". Той пожела на двамата огнеборци здраве - на тях и семействата им, успехи, много упоритост и воля, за да преодоляват трудностите в нелеката им професия.

Плакет, грамота и книгата "От равна Добруджа до върховете на Олимп" получиха героите от кмета на Община Добричка Тошко Петков. Той подчерта, че без тяхната намеса последиците щяха да са много по-сериозни и им пожела да са здрави и все така с достойно гражданско поведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама