6 години затвор за мъж, пребил майка си до смърт

21:42, 29 сеп 16 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, пребил възрастната си майка до смърт, е осъден на 6 години затвор. Решението е на Окръжния съд в Монтана. Присъдата на Любомир Младенов е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Обвиняемият е живеел в дома на майка си Надежда Младенова в село Костенци до месец август 2014 г. Той е криминално проявен и е осъждан условно за кражба.

Любомир Младенов и майка му не посрещали гости в дома си, а техните близки не ги посещавали често.  Мъжът е злоупотребявал с алкохол, не полагал никакви грижи за майка си, като дори често взимал пенсията й и системно я малтретирал. Жената споделила за случващото се на съседа, който й купувал продукти и съдействал за оформянето на документи за нейното настаняване в дома за стари хора в Берковица.

На 11.08.2014 г. обвиняемият Младенов отново имал спор с майка си за пари. Жената не могла да му даде, поради което той й нанесъл поредния побой – удрял я многократно с юмруци по главата и тялото, след което напуснал къщата.

По-късно същия ден съседът на Надежда Младенова отишъл до къщата й, за да й занесе пенсията. Мъжът подвикнал от портата, но никой не се обадил, поради което той влязъл вътре и видял, че възрастната жена лежи неподвижно на кревата със затворени очи, без никакви реакции. На мястото пристигнал бил извикан медицински екип, който транспортирал пострадалата жена до болницата в Монтана за оказване на помощ. Тя била приета в болничното заведение в крайно тежко общо състояние, с видими телесни травми, оток и кръвонасядане от лявата страна на лицето и шията, трудно контактна и неадекватна.

Полицията била уведомена за случая. Служителите на реда посетили същия ден дома на пострадалата и заварили там обвиняемия. Той заявил пред тях, че майка му е в болницата, поради претърпян инсулт. Обяснил, че цял ден брал къпини и от познат съселянин научил за случая. Отрекъл системен тормоз и малтретиране на майка си, включително и да я е бил същия ден. Младенов не посетил майка си в болницата, не се осведомявал за състоянието й нито от близките, нито от лекуващите лекари.

Въпреки проведеното болнично лечение, на 15.08.2014 г. възрастната жена починала. От заключението на съдебно-медицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на 79-годишната жена е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, настъпила на базата на травма на главата под твърдата и под меките мозъчни обвивки, както и развила се в резултат на тази травма двустранна абсцедираща бронхопневмония.

Освен от шест години затвор Любомир Младенов ще изтърпи и предходно осъждане в размер на четири месеца „лишаване от свобода“ за престъпление по чл. 195 от НК.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама