Банскалии се вписват он лайн в избирателните списъци

16:42, 30 сеп 16 / Икономика 25 142 Topnovini
1
За улеснение на гражданите и в изпълнение на законовите изисквания на Избирателния кодекс, Община Банско предлага нововъведение - нови четири електронни услуги. 

Услугата е за тези, които искат он лайн да заявят вписване в избирателния списък по настоящ адрес, да гласуват с подвижна избирателна кутия или да бъдат изключени от списъка на заличените лица при предстоящите избори за президент и вицепрезидент и национален референдум.

След подписано споразумение за взаимодействие между кмета на Банско Георги Икономов и НАП, се осигурява достъп до електронни административни услуги в общината.

Жителите вече имат възможност да правят проверка на задълженията за местните данъци и такси. 

Потребителите могат да ги проверят посредством своя персонален идентификационен код, който се издава безплатно от НАП.

Въведеният от финансовото ведомство ПИК код предоставя лесен електронен достъп до редица услуги за потребителите, които не разполагат с по-сложния за придобиване електронен подпис.

В Общинската администрация вече са внедрени 80 броя електронни административни услуги, достъпни на страницата й, налична е услуга за онлайн проверка и онлайн заплащане на данъчни задължения и редица други електронни облекчения, за които администрацията получи българския IT Оскар за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии. Конкурсът се провежда всяка година от Българската асоциация по информационни технологии БАИТ, под патронажа на президентската институция.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани