Спортен празник за своите ученици организира русенското ОУ "Ангел Кънчев"

16:43, 30 сеп 16 / Спорт 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен празник „Да спортуваме, да се забавляваме“, организиран от ОУ „Ангел Кънчев“, се проведе днес  на Градския стадион в Русе.  Информация за събитието съобщава Община Русе.

270 деца,  учители и родители са се включили в събитието. Проявата е включвала състезание по бягане на различни дистанции, скок от място, турнири по футбол и народна топка и забавни щафетни игри. За победителите са били осигурени и награди – спортни пособия и принадлежности. 

Специални гости на спортния празник са били състезатели от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, както и председателят на клуба Евгени Игнатов, които са били съдии на лекоатлетическите дисциплини. 

Целта на проявата е да допринесе за социално сближаване чрез спорт, както и да стимулира здравословния начин на живот и физическата активност на децата и възрастните.  

Събитието се реализира в рамките на проекта учебното заведение, част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама