Затварят за ремонт летището в Бургас

16:48, 30 сеп 16 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реконструкция и рехабилитация на пътеките за рулиране на летище Бургас ще бъдат извършени, съобщиха оттам. За времето на осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летището ще бъде затворено от 31 октомври до 30 декември тази година.

Предстои да бъде направена пълна рехабилитация на 3500 кв. м участък от пътека за рулиране „H“, пълна рехабилитация на пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летището и оборудването на светлинните подходи.

Общата стойност в посочените проекти е над 12 милиона лева.

На летището вече започнаха подготвителните дейности по проекта, които могат да се изпълняват без да оказват влияние на нормалната работа. В момента се работи по светлинните подходи, системата за управление и контрол на светотехниката и се прави подготовка за започването на строителните работи по двете пътеки за рулиране.

Пътеките за рулиране „А“ и „H“ са най-дългите и най-използваните пътеки за рулиране на летище Бургас, и изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището.

Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети, ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа на летище.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама