В ПУ „Паисий Хилендарски“ откриха новата учебна година, има над 3200 първокурсници

18:52, 30 сеп 16 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С над 3200 първокурсници откри днес новата си академична година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Цифрата отговаря на 90% от акредитирания държавен прием, обясни ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов. Предвид демографската криза, пловдивската алма матер е единственият държавен университет от класически тип, който може да се похвали с подобно запълване на местата, категоричен е ректорът.

Днес Пловдивският университет открива 56-ата си академична година, като все така е вторият по големина и значимост в страната университет, с водеща роля в Южна България. Общият брой на студентите е над 20 хил. души. Те се обучават в 28 направления във всички 9 факултета, 2 филиала и един колеж. След месец стартират и над 120 магистърски програми, допълни проф. Козлуджов.

Председателят на Студентския съвет в ПУ „Паисий Хилендарски“ Светослав Енчев с кратко приветствие обяви, че на 12 октомври се организира информационна среща за първокурсниците.

По традиция символите на университета – знамето, ключа и издание на Паисиевата „История славянобългарска“, бяха предадени тържествено от абсолвентите на първокурсниците. Програмата за откриването на учебната 2016/2017 г. бе закрита с изпълнения на студенти по музика от Педагогическия факултет на Пловдивския университет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама