Оставиха в ареста французина, посочен за джихадист

19:04, 30 сеп 16 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18-годишният Мишел Клемен, посочен от френските власти като радикализирал се младеж, остава в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража. Пред състав на Окръжен съд Хасково, Клемен заяви, че не е терорист, а френската полиция се е заблудила като е огласила, че иска да се присъедини към джихадисти.

Французинът бе заловен завчера на Капитан Андреево, въпреки че българските служби са го следили още от Калотина.

От Европейска заповед за арест, издадена въз основа на такава от френски съд, става ясно, че в периода от 5 юли до 2 септември Мишел Клеман посещавал и разглеждал сайтове със съобщения за терористични актове, убийства, насилие и такива, издигащи ги в култ, както и че при негово посещение в университетски факултет е бил в близост с лице, което се следи от френските власти за тероризъм. Пред тях Клеман обяснил, че бил във факултета да търси момиче, което видял в джамията.

Набедиха ме за терорист, защото бях облечен с джалаба, не мога да работя и живея спокойно във Франция, затова се свързах с турското посолство и поисках да замина в Турция.

Прокуратурата зае противоположна позиция и обяви, че той е опасен. А пред съда Мишел поиска да бъде екстрадиран не в родната Франция, а в Турция. Нещо, което не може да стане според законите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама