Откриха Карнавала на плодородието в Шумен

19:58, 30 сеп 16 / Култура 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празничен концерт на откритата сцена площад „Освобождение” днес официално бе открит деветият Карнавалът на плодородието в Шумен.

Публиката имаше възможност да се наслади на темпераментните изпълнения на ансамбъл „Мцвервали“ от Грузия, ансамбъл „Тунечаци“ от Чехия, танцов състав „Банат“от Румъния, състав „Български сърца” от Кулевча-Украина и ансамбъл „Звънче“-Шумен.

Гости на фиестата бяха областният управител на Шумен Донка Иванова, кметът Любомир Христов, председателят на местния парламент проф. Борислав Беджев, зам.-кметът по култура Найден Косев.

„Щастливи сме да ви посрещнем в нашия град за деветото издание на Карнавала на плодородието. Благодаря  на всички участници и на жителите на Шумен, че съхраняват карнавалната традиция вече близо две десетилетия. Сигурен съм, че в продължение на няколко дни градът ни ще се превърне в място за истински празник и забавления”, каза в приветствието си към присъстващите кметът Любомир Христов.

След него „Тоника-Домини“ отново преносоха публиката в магията на празничната фиеста с едни от най-добрите си песни.

Появата на Део и Лео взрива младата публика на площада.

Празничната програма продължава с шоуто „Светлини във времето”. Празникът ще завърши с ефектни илюминации.

В съпътстващата програма на първия ден на карнавалната фиеста от 20 часа на открита сцена пред Народно читалище „Добри Войников” започва концерт на шуменски рок групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама