Борисов благодари на Слави Трифонов, че концертът на "Орлов мост" преминал мирно

15:46, 30 окт 16 / Политика 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов благодари на шоумена Слави Трифонов, че вчерашният концерт-митинг в подкрепа на инициирания референдум от „Шоуто на Слави“, е преминал при спазване на обществения ред, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

„Да благодарим на Слави Трифонов, въпреки че много ни критутикуваха, че сме разрешили този на практика партиен мининг-концерт на „Орлов мост”, който причини доста задръствания в София. Трифонов си проведе проявата, беше мирно, благодаря му, че  и той положи усилия всичко да е спокойно“, коментира Борисов, който присъства на откриването на най-големия православен храм в Асеновград.

Попитан дали очаква българите да се включат в референдума, Борисов отговори: „Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението“.

Относно консултациите за нов еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева премиерът каза, че ще разговаря с председателя на Европейсакта комисия Жан-Клод Юнкер за това какви са възможностите.

„От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там, където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, допълни Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама