Оставиха в ареста мъж от „Меден рудник“, блудствал с две момчета и ограбил трето

15:41, 31 окт 16 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Бургас не е уважил искането за изменение на мярката „задържане под стража“ на В. Чолаков и го е оставил в ареста, съобщиха от прокуратурата. Мъжът е обвинен за това, че на три неустановени дати през юни 2016 г. до 19 юни 2016 г. в комплекс „Меден рудник”, при условията на продължавано престъпление, е блудствал с момче, навършило 14-годишна възраст, принуждавайки го да му прави орален секс чрез употреба на сила и заплаха с побой.

Чолаков е обвинен и за това, че на 8 юли тази година около 16,00 часа зад трафопост на ул. „Тракиец”, до детска градина „Делфин” в „Меден рудник“ накарал друго момче, навършило 14-годишна възраст, да му прави орален секс, заплашвайки го, че ще го наръга с нож.

Мъжът е обвинен и за това, че пак на 8 юли около 23,20 часа до бл. 601 в „Меден рудник“ отнел чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 55,00 лева и сумата от 5,00 лева, от владението на непълнолетно лице. Грабежа мъжът извършил, като хванал детето за ръката, издърпал го на неосветено място и го заплашил с нож.

И трите престъпления, за които В. Чолаков е обвинен, са „тежки“ по смисъла на закона и за тях се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 10 г.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че мъжът е извършил престъпленията, в които е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като престъпните деяния са извършени в изпитателния срок на друго осъждане.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави обвиняемия в ареста.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града, като ако това стане, съдебното заседание е насрочено за 2 ноември от 14.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама