Частни охранителни фирми ще помагат при бедствия и аварии в София

15:44, 31 окт 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частни охранителни фирми ще помагат при бедствия, аварии и кризи в София. Съвместна работа и по-добра координация за сигурността в столицата е договорена между кмета на града Йорданка Фандъкова, столичната полиция и Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана, съобщи БНР.

За наблюдение досега са разположени над 2 000 камери в различни точки на града. Над 400 обекта пък се наблюдават денонощно.

На срещата е договорено и повишаване на качестовто на охраната на училища и детски градини, както и на общинска собственост.

„Ще продължим да обсъждаме критерии за допустимост, които да гарантират, че само сериозни фирми с ангажименти към охранителите, със съответното заплащане към охранителите ще участват,  за  да може след това да виждаме и една по качествена охрана“, заяви Фандъкова.

По думите на шефър на СДВР старши комисар Младен Маринов гражданите трябва да бъдат сигурни, че там, където не виждат присъствие на полиция, обектът се наблюдава от Столичната община и от видеонаблюдението, което е в СДВР. Той увери, че има екипи, които при наличие на проблем ще реагират незабавно.

Председателят на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана Александър Митев посочи, че над 30 хиляди частни охранители работят в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама