Оставиха в ареста задържан след производство на дрога

16:26, 31 окт 16 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ареста остава Иван Дучев. Той е обвинен за това, че на 20.10.2016г. в Сливен, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение - около 8гр. метамфетамин.

37-годинният мъж е обвинен и за това, че на същата дата в  Сливен, кв. „Даме Груев“ и в с.Крушаре, общ. Сливен, без надлежно разрешително държал около 500гр. прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество - метамфетамин, с цел разпространение.

Престъпленията, за които Дучев е обвинен, са „тежки“ по смисъла на закона  и се санкционират с наказание „лишаване от свобода“ съответно за срок от 2г. до 8г. и от 3г. до 12г.

Според прокурора, може да се направи обосновано предположение, че Дучев е извършил престъпленията, в които е обвинен. Дучев е задържан непосредствено след като е приключил  производството на метамфетамин и е реализирал произведеното. Представителят на държавното обвинение е бе категоричен, че Дучев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира твърдението със справката за съдимост на обвиняемия, според която Дучев е осъждан за кражба и обсебване.

Съдът прие мотивите на прокурора и потвърди Определението на ОС-Сливен за вземане на първоначална мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама